zondag 26 april 2009

Classicrace bij De Bunker

De eerste race ooit georganiseerd bij slotraceclub DE BUNKER is gereden en met 20 deelnemers is de organisatie meer dan tevreden.Het was al vroeg een drukke boel want bijna iedereen moest even een paar rondjes trainen om aan de baan te wennen. De baan die volgens velen goed geprepareerd was en wel enige training vroeg behalve voor Sebastiaan die tijdens de training heel erg hard ging.

Natuurlijk waren er erg wel momenten die geschikt waren voor en foto, hier the making of the making of.
De familie was goed vertegenwoordigd, Vader, zoon en Dochter. allen lid van Slipstream die hofleverancier was met de meeste deelnemers. Bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om af te reizen naar het noorden.
Op deze foto links de organisator Jan en helemaal rechts de organisator Frank die zich af lijkt te vragen waar hij aan begonnen is.
Viviane gooid haar charmes in de strijd maar Henk G heeft alleen maar oog voor zijn auto. Ook twente was goed vertegenwoordigd, waarvoor onze dank.
Op deze foto links staat John, een rookie uit Delfzijl, nooit eerder een wedstrijd gereden en zelfs nooit eerder bij een club gereden. Hij lied de twentenaren zien dat ze in Delfzijl ook een goede slotracer hebben.
Best Rookie overweegd om volgend seizoen lid te worden van DE BUNKERNa de eerste race was al enigsinds duidelijk hoe de knikkers verdeeld zouden worden, de enige rijders die het vader en zoon Altena moeilijk konden maken waren Willem en ik, we hadden ze in een sandwich tussen ons in dus de tweede race zou spannend worden.
Even een foto van de auto's, Frog racingteam won het concour met de mooie groene FLY Lola.
Aan het eind was duidelijk dat onze missie geslaagd was.
- De race naar Drachten halen,
- De baan in conditie brengen voor een classicrace,
- Laten zien dat ze in het noorden ook goede rijders hebben.
Het dag succes heb ik binnen gehaald voor Sebastiaan en Rob.
Willem had de mooiste auto, was vierde van de dag en tweede in zijn klasse.
John die de moeite had genomen om op zaterdag te komen trainen was Best rookie en als potentioneel lid erg tevreden over het geheel.
Je kan met een gesloten auto dus ook winnen tijdens de classicrace, de Fly Ford GT40 reed supergoed en het zal moeilijk worden om de volgende race bij Speedtrack met een betere (gesloten) auto te komen.
De organisatie, alle deelnemers en de vrijwilligers van DE BUNKER wil ik bij deze bedanken voor de succesvolle dag.
De volledige uitslag zal binnenkort weer te zien zijn op de site van Frank,
meer nieuws binnenkort bij porscheharry, Henk G zijn twenttrack en bij Willem op het blog zie de links links

zondag 19 april 2009

Rally RT 45 in Hoogezand Sappemeer

Raychel was uitgenodigd voor deelname aan de Rally RT45 in Hoogezand-Sappemeer.
Even zitten in een echte Lotus van slecht 700 kilo, 0-100 in 5 sec...
Natuurlijk kon hij daar niet alleen heen dus mocht ik met hem mee als begeleider.

Als liefhebber van sportieve (klassieke) auto's was het voor ons alsof we rondliepen in een snoepwinkel voor autoliefhebbers en je mocht nog proeven ook.

Ziet er leuk uit, zal ook wel lekker rijden maar in en uitstappen moet ik doen als de garagedeur dicht is want dat ziet er niet uit!
Alle foto's die ik gemaakt heb staan in mijn album.
Kort filmpje op RTVNoord, waar Raychel en ik op het laatst in beeld komen.
112 Groningen met de start op film.
Alle deelnemers en de auto's.
Foto's van de eerste keer 2 jaar geleden waren er ook om warm te draaien.
http://www.rt45rally.nl/gallery/?gallery=1#


Het eerste deel van de Rally mocht Raychel mee als bijrijder met meneer Poelstra, de eigenaar van de Jaguar E-Type met een V12 motor.

Het tweede deel van de Rally mocht Raychel meerijden als bijrijder van John Landheer in een EWB Cobra.Een deel uit het persbericht
Autorally voor Jeugdzorgkinderen
Startspektakel v/a 10.30 uur voor Gemeentehuis Hoogezand-Sappemeer
Op zaterdag 18 april a.s. gaat de tweede RT45 Autorally van start. Ruim 65 markante voertuigen, van snelle Porches en Cobra’s tot klassieke autobussen en limousines, verzamelen zich vanaf 10.00 uur op het plein voor het Gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer.
Startprogramma
Het startprogramma, met onder meer een live optreden van de Groningse rapper Kraantje Pappie, demonstraties van de brandweer, podiuminterviews en een bandenwisselwedstrijd begint om 10.30 uur. Presentatie RT45 leden: Johan Doesburg (o.m. AVRO radio 1) en Bert Jan Bruning (SCA). Om 11.30 uur zal wethouder Harry Struik het startschot lossen. Publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken, de toegang is gratis.
Welzijnsevenement
De rally is een welzijnsevenement van de serviceclub Ronde Tafel 45 (RT45) uit Hoogezand-Sappemeer dat als doel heeft om jonge kinderen die door omstandigheden in een nare situatie zitten een zorgeloze dag te bezorgen. De rally, waar rijders uit heel Nederland en België op af komen, won in 2007 de landelijke Cor Rab Trofee voor bijzondere evenementen. Daarna werd besloten om er een tweejaarlijks evenement van te maken.
In deze tweede editie rijden ruim 50 kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, mee. De kinderen zijn geselecteerd en worden begeleid door de Base Groep, de jeugdzorgaanbieder uit Groningen.
Rallyprogramma
Na het startschot rijden de equipes een puzzeltocht door Groningen en Drenthe, waarbij ze onder meer de speeltuin in Drouwenerzand aandoen. Na een uur spelen, jolijt, friet en ijs, wordt van auto gewisseld en verder gereden. Aan het eind van de middag worden de equipes ontvangen in Hotel Faber te Hoogezand en aansluitend, na de nodige versnaperingen en verrassingen, met een klassieke harmonicabus naar de RT bioscoop in Hoogezand gebracht. Na de film is het programma voor de kinderen afgelopen en wordt door de rallyrijders, die door hun auto, tijd en inschrijfgeld deze dag mogelijk gemaakt hebben, nog nageborreld in Hotel Faber.
Wij willen alle sponsoren, organisatoren en vrijwilligers bedanken voor deze onvergetelijke dag.

woensdag 15 april 2009

Nieuwe aankoop

De nieuwe aankopen voor de thuisbaan zijn binnen.

Op marktplaats kwam ik de aanbiedingen tegen van Marcel, ook wel bekend als http://www.smalltoysforbigboys.nl/ Ook op E-Bay kan je hem vinden en geregeld staat hij met een deel van de handel op beursen. ( alles kan niet want dan neemt hij alle ruimte in )
Marcel lijkt zich gespecialiceert te hebben in goedkoop, een goede koop en speciale koopjes.
Voor de nieuwste modellen moet je hier meestal niet zijn maar iets wat je ooit gehad hebt en graag terug wil kan hij vaak wel verzorgen.
Een setje engelse auto's voor Raychel die er gelijk helemaal gek op was.

Ze rijden hard en liggen als een blok (magneet) op de weg.
veel plezier voor 17,50 per set
bijkomend voordeel is dat hier gewoon mabuchi motoren in liggen waar ik nog zeker 20 van heb liggen en er kan weinig kapot aan deze basic auto's van scalextric.





Amerikaans klassiek, ik vond ze altijd al mooi en voor net geen 20 euro per stuk moest ik een setje hebben.

Bijkomend voordeel, zonder magneet mogen ze met de classic meedoen.

Standaard voorzien van verlichting.

Ze rijden ook bij De Bunker leuk rond. Donald had de witte uitvoering al en nu konden we samen een aantal rondjes lekker tegen elkaar rijden. het hoeft niet altijd hard te gaan, als het maar mooi gaat!


Nostalgie! Deze modellen van SCX reden bij Speedtrack rond toen ik begon met slotracen, nu heb ik zelf een setje, standaard ook voorzien van verlichting.
En de prijs? nog net als toen, slechts 27,50 per stuk.
Probleem is echter dat ze niet onder mijn start door passen dus dat wordt eerst een aanpassing aan de baan voordat ze rond kunnen rijden.


Plannen voor een aanpassing en verhuizing van de baan waren er al want als je een mooi kamertje hebt willen anderen die natuurlijk ook gebruiken.

Dus deze zomer staat er een verbouwing gepland zodat ik op de verbouwde zolder de baan weer kan opbouwen, deze wordt dan natuurlijk minimaal 10 centimeter langer dan de baan van Willem want de lengte is soms wel belangrijk.

donderdag 9 april 2009

Willem komt testen

Willem op bezoek

Willem heeft een mooie digitale baan, heel mooi maar je kan niet al je nieuwe aankopen er op testen zonder plaatsen van digitale chip.
Dus auto's mee en even op bezoek.

SCX, beide auto's rijden uit de doos goed op de thuisbaan.
de zwarte heeft 150 gram magneet en de gele 300 gram. Beetje veel en dan ook nog onder de achteras...
Lijken wel clubauto's voor de bunker. ;-)
Spectakel is het wel want als je met 300 gram magneet er uit knalt gaat het hard. Na een snelle actie van Willem knalde de auto al driftend tegen de middensteun van de start waardoor de achteras er uit vloog.
Het verschil tussen beide auto's was net iets te groot dus pakte ik mijn SCX Morgan en stelde de magneet even gelijk waarna we tegen elkaar konden rijden.
De snelste ronde verschilde toen niet erg veel meer.
Erg gezellig en het heeft mij aangezet tot een nieuwe investering die binnenkort beschreven gaat worden.
Iets Engels, Iets Amerikaans, iets met veel PK's, allemaal redelijk klassiek en niet duur.

zaterdag 4 april 2009

Bezoek op zolder

Buitenlanders om en op de baan op zolder.



Mijn vrouw had vrijdagavond een vriendin op bezoek en samen besloten ze dat de pitspoezen langs de baan aanstootgevend waren. Deze 'dames' zouden de rijders alleen maar afleiden en de prestaties niet ten goede komen.














Nadat vorige week Willem S een clubrecord had gereden bij De Bunker werden er dus drastische maatregelen genomen.


De dames gingen gepast gekleed (in burka's) de baan even inspecteren en hielden zich verder op de achtergrond.







Collega rijder Jenson kwam even op bezoek om een privé rijdersclinic te geven








Een collega van mij had een erg mooi 1:18 exemplaar van de F1 uit 2006 die ik wel mocht lenen voor een fotosessie







Een bijzonder gedetailleerd studiemodel die mij weer moet inspireren tot prestaties op een hoger nivo







Ik mis iets, volgens mij is er een reclame opdruk in rook opgegaan. We maken allemaal wel eens een keuze maar het verbieden van tabaksreclame kan ik niet echt een Lucky strike noemen.





Toch leuk als je achter Jenson rijd en je ziet deze tekst voor je neus.




O, ja het heeft allemaal wel zijn vruchten afgeworpen. tijdens een zeer goede race tegen Willem S, Alef en Tjeerd is het gelukt om het clubrecord terug te pakken van Willem.

Hij heeft er 1 week van mogen genieten en mij daarmee geholpen om weer een beetje scherper te worden in voorbereiding op de Classic. Klaas probeerde er tijdens de tweede race nog alles aan te doen en verbeterde het ronderecord van De Bunker http://www.slotraceclubdebunker.nl/in baan 3 met een 9,369 maar wist het clubrecord niet te benaderen.

Wederom een historisch moment, en daar moest natuurlijk op gedronken worden tijdens de altijd gezellige laatste heat.