zondag 25 februari 2007

Mijn slotracegeschiedenis deel 1

In 1998 heb ik via mijn broer Henk Hindriks het slotracen leren kennen. Hij was samen met Ton Schall en Henk van de Kamp de oprichter van Buena Carrera en ze hadden hun onderkomen bij de kamper modelvliegclub cumulus.

In 1998 kreeg de club een eigen onderkomen aan de Ambachtstraat Boven "De Bok", een club op zolder dus maar wel met een eigen ingang, sanitaire voorziening en een bar. Hier was een berucht 4 baans Fleischman circuit gemaakt van ongeveer 30 meter die berucht was in heel nederland maar ook bij de belgen om de moeilijke bochtencombinatie, en "de kut van bep" Waar Dikke Leo op de foto naar kijkt, was een begrip die elke slotracer toen kende.

Aan de knoppen in baan 1 Jim Braad in baan 3 Tom Rill, baan 4 Marc Wiggers en baan 2 Henk Hindriks

Met de 18 fanatieke leden was het iedere vrijdagavond een gezellige boel met uitsluitend Ninco auto's in de klasses GT, DTM en F1.

Geen gezeur over snelheid of magneetkracht nee het was gewoon een auto kopen en alle onderdeeltjes controleren en eventueel de wielen een beetje rond maken, bandjes schuren en een beetje vet en olie waarna er heel gelijkwaardige en dus spannende races werden gereden.

De top in die tijd reed met een DTM opel calibra, een audi A4 of een mercedes.


En in de GT moest je echt beschikken over een Mac laren een Ferrari of een Porsche om mee te kunnen doen
In die tijd waren er nog niet veel digitale foto's dus de kwaliteit en het aantal foto's uit die tijd is erg beperkt.

De GT was onder leiding van het SSP (stichting slotrace promotie) een internationaal gebeuren met een echt kampioenschap. We hebben met ons team gereden in Amsterdam, Leeuwarden, Dordrecht, Tilburg, Heerhugowaard, en een echte 24 uursrace in Temse (B)

Speedtrack 1 Tom Rill, Marc Wiggers, Henk Hindriks en Le0 Hindriks (Dikke Leo met haar)

Kon het opnemen tegen legendarische teams als Team 100+, Slipstream, Hotslot, Speedtrack2, Squadria via verde, Sideway's en nog veel andere waarvan de namen vergeten zijn. (sorry help!)

Een leuke tijd waar ik nog vaak aan terug denk met een heel goed gevoel, hier is voor mij de basis gelegd, hier heb ik leren rijden met hulp van Ton Schall, Henk Hindriks en Eddy Laamers.

Mooi man, maar het leven gaat verder en slotrace ontwikkelde zich door waardoor een ieder zijn eigen weg is gegaan en op zijn eigen podium verder is gaan presteren.5 opmerkingen:

Willem S zei

Leuk stuk om te lezen en inderdaad leuk ook om die foto's te zien !
Dikke Leo had niet alleen meer haar maar was toen ook minder breed lijkt me zo toe ;-)

TomTom zei

Hey LEO...!!!

VLNR Jim Braad, Tom Rill, Marc Wiggers, Henk Hindriks

Dikke Leo zei

Bedankt Tom

Ik heb de tekst even aangepast.
Binnenkort meer nieuws over Speedtrack toen, nu en in te toekomst.....??

Willem S zei

binnenkort... is dat nog lang wachten ? ;-)

Ike Stowers zei

Hé, Dikke Leo.
Een reactie van je slimme zusje "Ike". Leuke site hoor. Nog wel even wat oefening nodig v.w.b het fotograferen zo te zien, maar niet slecht....
Leuk dat je zo veel plezier kunt hebben in een hobby. Ik wist wel dat je nooit uigespeeld zou raken met je auto's. Ach ja,geeft niet hoor. Idereen is zo oud als'ie zich voelt. Nog veel plezier ermee en succes met het behalen van nog meer prijzen.