zondag 27 mei 2007

Emeraldracing

Zaterdagavond was het eindelijk weer eens zover dat er geraced kon worden bij Willem S.
Voor hen die het nog niet weten, de regels bij Willem zijn erg Duidelijk. Willem is de baas, Willem bepaald met welke auto's gereden wordt (Hij steld ze ook beschikbaar) Willem leverd de regelaars. Er wordt door alle rijders 20 ronden gereden in beide banen en de totaal benodigde tijd bepaald de eindclassering.
Dus gegarandeerd een leuke avond omdat iedereen met dezelfde auto's op dezelfde baan met dezelfde regelaars rijd.
Deze avond waren 7 mensen aanwezig, 3 ervaren rijders en 4 iets minder ervaren rijders.
Aan het eind was Fast Freddy de winnaar over 3 races met een 1e, een 3e en een 1e plaats
Dikke Leo was de constante factor en eindigde tweede met 3x een 2e plaats.
Willem S werdt 3e met een 3e, een 1e en een 3e plaats.
Erik, Klaas, Siebe en Ronald genoten ook van de race en toonden wederom vooruitgang waardoor de verschilllen met de eerste drie steeds kleiner wordt. Het zal niet lang meer duren voordat ook zij de strijd kunnen aangaan om het podium.
Eerst de vrije training met opels van Ninco
Daarna de eerste race met de Clio's..........waar dus niemand mee getraind heeftDe tweede race was met de scalextric lola's die wel erg snel waren op deze baan, mede door de overvloed aan magneetkracht..
De Derde race vond ik de leukste.........De Ninco karts.
De karts waren erg gelijkwaardig en er kon verbazend hard mee gereden worden. Het inzetten van een kart is een stuk lastiger dus het was zaak om in de baan te blijven!

Er was veel plezier mede omdat de verschillen tussen de rijders erg klein waren. Natuurlijk zorgde de strakke leiding van de avond ook voor weinig discussie en veel racespanning. http://www.emeraldracingtrack.blogspot.com/

Na de race wisten Freddy en Willem mij zo gek te krijgen om mijn nieuwste aanwinst op de baan te zetten. Mijn instelling; "Een auto is om mee te rijden" demonstreerde ik door de auto standaard uit de doos gelijk vol los te trekken op de baan. De gevolgen waren; erg snelle ronde tijden ,de ontdekking dat spiegels op deze auto onnodige dingen zijn en dat de sleperdraden erg makkelijk losraken dus daar zit nog een kleine verbetering.

De eerste indruk van de Mac Laren is erg goed, hij is erg stil en stabiel op de baan. Hij is nu thuis en gaat volledig uit elkaar om alles eens goed te bekijken en op te meten waarna ik ga proberen of er een potentieel monster van te maken is die de overvloed aan magneetkracht die standaard geleverd wordt niet nodig heeft.

Hierover later natuurlijk meer. Tips Trucs en ervaringen zijn natuurlijk altijd welkom.

5 opmerkingen:

Willem S zei

Ziet er weer goed uit Leo, en ik ben benieuwd wat je allemaal gaat doen met de MCLaren !!!

FRANK103 zei

Leuk stukje Leo, ik had al een mailtje gekregen van Willem dat ik best een keer langs mocht komen maar dat ik auto's en appeltaart thuis moest laten. Vooral laatste is natuurlijk hachelijk!
Dus dat over die auto's kan ik goed volgen!
Ahum, waarvoor reageerde ik ook al weer?

HenkG zei

Ik kom dus steeds als mosterd na de maaltijd, want Frank103 was weer eerder met zijn reactie, Dus moet ik hem, zoals in dit geval, maar gewoon nakauwen (want ik ben het met hem eens): mooi verslag van een - lijkt mij - mooie avond.

Zo, in ieder geval nog wat tekst gegenereerd vandaag.

Firefighter zei

Ooh jij was het die die Slot.it Mclaren bij klaas bos voor me uit de vitrine pakte :P. Nee hoor ik was niet van plan om hem mee te nemen, want had al 2 andere auto's op het oog

Dikke Leo zei

Nee, ik pak nooit zomaar een auto voor iemand weg. Meestal bestelde ik mijn auto's in duitsland,(deze dus ook) maar ik bestel ook geregeld bij Frank Slot die overigens volgende maand een winkeltje begint bij Speedtrack aan de Ambachtstraat 14 te Kampen, waar ik dus 15 juni ga kijken hoe de baan erbij ligt en wat Frank te bieden heeft.