zaterdag 7 februari 2009

Clubrace bij De Bunker 06-02-2009

Feestje? Ja want elke clubavond bij De Bunker in Drachten is een feestje!

Deze avond rijden we met de Classics, die volledig volgens de Frank en Jan regels zijn aangepast, dwz; magneet eruit en een beetje lood er in, verder helemaal standaard.
Rijden zonder magneet is voor De Bunker nieuw maar we worden er steeds beter in, het is vooral een kwestie van rustig en geconcentreerd rijden waarbij de lichamelijke en geestelijke conditie zwaar op de proef wordt gesteld.
De als beste gekwalificeerde rijders: Leo Alef en Willem beginnen en zetten een resultaat neer dat te verbeteren is, door een eindsprint in de laatste 4 minuten wist Leo Willem 18 baanvakken voor te blijven.
De tweede heat gaat tussen Freddy, Harry en Tjeerd. Vooral Freddy begint erg goed maar kan de lichamelijke en geestelijke druk in de laatste heat niet meer aan, daardoor mist hij de aansluiting bij de top 3. Tjeerd blijkt te beschikken over een topconditie want hij rijdt als enige rustig zijn rondjes in de wetenschap dat broer Henk nog moet. Harry speelt met een overschot aan conditie waardoor hij iets te veel risico neemt in zijn jeugdige onschuld.

De laatste race is een complete verrassing. Doordat Hessel slecht kwalificeerde en Henk na de kwalificatie binnen kwam, reden de "Toppers" in de laatste race. Dit heeft in het verleden al vaak voordeel opgeleverd!
De toppers gingen supersnel van start en ook Sibold en Donald wisten goed te volgen. Henk nam met een schitterende sprintrace in de derde heat de leiding na als enige de 19 ronden te rijden deze avond maar ook Hessel heeft nog zicht op de top3.
Conditie, concentratie en stressbestendigheid bleek in de laatste 4 minuten de doorslag te geven. Henk was volledig verzuurd en het geluk wat hij al weken heeft (volgens Tjeerd) laat hem nu in de steek. Er knapte iets en ook bij Hessel lukte het niet meer.

Was het te laat voor de mannen die normaal natuurlijk veel vroeger op de avond rijden? Henk zal de komende week de steun van zijn broer hard nodig hebben om uit deze depressie te raken en Tjeerd is dat wel toe te vertrouwen ;-)

Op de foto die voor de race genomen is lijkt Henk al aan te voelen wie zijn concurrent is deze avond.
De uitslag is duidelijk: Leo heeft de dubbel, Willem wordt tweede en Alef derde, deze mannen hebben zich blijkbaar het best voorbereid op deze slijtageslag.

Hessel beperkte de schade en bleef Freddy net voor. Tjeerd plukte de vruchten van de hoogte stage met een persoonlijk record, en versloeg Henk die het net niet kon volhouden. Een combinatie van techniek, conditie, stress en een hijgende broer met opbouwende kritiek tijdens de race, hebben de doorslag gegeven.

4 x 4 minuten is zonder magneet ook wel erg lang voor auto en mens en vraagt het uiterste. Sibold was goed met een persoonlijk record en kwam tussen Henk en Tjeerd terecht. Donald deed het ook goed door met een persoonlijk record Harry voor te blijven die als laatste deze avond het licht uit en de deur op slot mocht doen.

Geen opmerkingen: