zaterdag 31 januari 2009

Clubrace bij De Bunker

30-01-2009 Clubrace bij De Bunker in Drachten met deze avond de porschecup.
Als voorbereiding op de te houden Cassicrace worden er wekelijks proeven gedaan om de baan te verbeteren.
De gevolgen hiervan waren vorige week al duidelijk te zien tijden de Classic clubrace.
Deze week de Porsches.
1e doel; kwalificatierace winnen
2e doel; de race winnen
3e doel; persoonlijke records verbeteren
4e doel; als eerste 24 ronden rijden in 4 minuten
5e doel; als eerste 94 ronden rijden in 4x4 minuten Het eerste doel was bereikt. Na een spannende kwalificatie race heb ik mijn eerste punt binnen. Ik wist net voor Hessel, Freddy en Klaas te eindigen
Het tweede doel. Als twee honden vechten om een been..........De race leek te gaan tussen Hessel en Leo maar op de achtergrond was er een stille sluipmoordenaar die rustig zijn kans afwachte en er met de overwinning vandoor ging.Klaas heeft gewonnen!
Het derde doel. Er zijn in totaal 8 snelste tijden scherper gezet door 6 van de 12 aanwezige rijders. De baan wordt dus steeds beter!
Het vierde doel. Het is eindelijk gelukt!24 ronden en 17 baanvakken in een mooie vlakke race, dat is genieten. Maar na 4 minuten was het dominante gevoel voorbij. Klaas heeft het record: 24,27. Na een super optreden waarbij niemand meer op Klaas lette omdat de race tussen Hessel en Leo spannend was, ging Klaas er vandoor met wederom een topprestatie.
Klaas gefeliciteerd.
Het vijfde doel. Door de onderlinge strijd op de baan waardoor er toch fouten werden gemaakt was dit doel niet haalbaar deze avond.

De lat komt steeds hoger te liggen en de onderlinge verschillen worden dusdanig gering dat de spanning tijdens de race ook mee gaat spelen.

Verder nieuws deze avond:

  • Henk past zich aan bij het nivo van Tjeerd.(of is het nu andersom?) Of speeld hij met Tjeerd door met een steeds kleiner verschil te winnen?
  • Arjen was op bezoek en liet erg goede ronde tijden en spectaculaire acties zien.(Op en naast de baan)
  • Freddy S terug op het podium met een 3e plaats.
  • 6 van de 12 rijders verbeteren hun baan record en ook 6 van de 12 verbeteren hun ronde record.
  • onderlinge verschillen worden steeds kleiner. Na 5 races al 4 verschillende winnaars.
  • Volgende week; de classics. Wie rijd als eerste 20 ronden zonder magneet?

De baan wordt steeds beter en we hebben nog een maand of drie om ons voor te bereiden op de eerste open landelijke race ooit gereden bij De Bunker in Drachten waarbij u allen van harte welkom bent om deel te nemen.Geen opmerkingen: