zondag 20 december 2009

Classic training bij De Bunker

Zaterdag 19-12-2009, de eerste gelegenheid om te trainen voor de classic met als gastrijder Arnoud http://obergonring.blogspot.com uit Winsum. Ook John en Alphons uit Delfzijl waren van de partij om even een paar honderd rondjes op de vers geprepareerde baan te rijden. Het ging erg hard en ik zal mijn best moeten doen om ze voor te blijven.
Willem was er ook maar die was al weg toen ik eindelijk tijd had voor een paar foto's. John had een Alfa en de 917. De Alfa was iets sneller maar de 917 is een echte classic dus die heeft mijn voorkeur. Ik kon met beide auto's de zelfde rondetijden rijden dus de 917 is ook erg goed.
Alphons was ook erg goed bezig met zijn Slot-it Alfa waarmee hij heel netjes steeds sneller ging rijden. Ook een rijder om al rekening mee te houden.
Het was een Gronings feestje met 4 Groningers op de Friese baan en de 908 van Arnaud was heel erg snel. Na een paar honderd rondjes en alle banen een uurtje testen wist hij zeer goede tijden neer te zetten. Het was even wennen voor hem aan de hobbelige baan maar ik zag de 908 zelden langs de kant dus een serieuze kandidaat voor de best rookie en voor het podium.
Weinig tijd om te fotograveren want om 10.30 begon het prepareren van de baan waarna we om 11 uur konden trainen. Mijn 908 was te langzaam, de nieuwe Camaro was nog niet klaar, de 917 gaat John waarschijnlijk al mee rijden en de Alfa's waren om te kijken hoe hard het kan gaan op de baan. De Ferrari is erg goed en na een beetje sleutelen was de snelste ronde van de dag wederom voor de GT40. Ja sneller dan de slot-it's
Helaas was het wederom de bodemplaat die mij in de steek liet. De vorige race was het een sleperoog, deze keer was het de bodemplaat naast de motor die dwars door midden brak. Veel geduld en secondenlijm waarmee de bodem 1 geheel werdt met de motor zorgden ervoor dat het weer kan rijden maar ik ga voor de zekerheid nog maar een bodemplaat maken. Het vertrouwen is er niet meer en ik kom altijd nog een paar tiende per rondje tekort. Nog 5 weken en dan is het zover. De Classicrace bij De Bunker in Drachten.
Om half 5 hadden we genoeg gezien voor vandaag en zijn we rustig weer naar huis gegleden.

4 opmerkingen:

FRANK103 zei

Mijn Alfa moet ik nog van een kleurtje voorzien en prepareren om in Drachten vooraan te kunnen meerijden. En mijn verloopstekker voor de slot it regelaar maken.

Niks te doen dus met de kerst!

PorscheHarry zei

Ik had graag ook meegetraind maar het weer zat een beetje tegen. De touring klasse is waarschijnlijk net te kort dag, maar de kans dat een blauwe Salzburg 917K aan de start verschijnt is zeer groot. Ik merk al wel, de concurrentie is groot dus dat beloofd een spannende Classic Cup te worden.

arnaud zei

Was een leuke middag vond ik, en het ging lekker.

Timmy zei

Ik heb er zin in! Wij komen met zn drieën uit het zuide van het land (Roermond). Op mijn blog ook een stukje over mijn classics.

Groeten Timmy.