zondag 28 december 2008

Alfa 1 is klaar

Na mijn bijdrage aan de Porsches voor De Bunker mag ik me nu uitleven met de Alfa's.

De eerste 3 hebben de kleuren rood, blauw en Groen gekregen en omdat de rooie verf het beste in 1 maal dekte is dat de eerste auto geworden.
Het moest niet iets worden wat we al hebben dus maar eens iets anders gedaan. Een beetje rebels.

Het is de eerste maar omdat in baan 1 een Blauwe moet van mij heeft de rooie startnummer 2 gekregen

Als de blauwe klaar is zal duidelijk worden waarom.De bodemplaatjes blijven zoals ze zijn behalve de achterbanden, hiervoor is gekozen voor P3 omdat we weer wat rubber op de baan willen.

Door het rijden met siliconen leek de baan steeds gladder te worden en was rijden met rubber niet meer te doen.Het is wederom de bekende felle rooie kleur die mooi duidelijk te zien is op de baan en dat zal nodig zijn want de eerste meters die ik test gereden heb op de thuisbaan vallen niet mee.

De auto is veel te licht en heeft veel te veel magneet.

Hierdoor lijkt het wel alsof je met de handrem erop rijd, gas los betekend gelijk stilstaan waardoor de kleine bochten met horten en stoten gaan.


Eerst maar eens de magneet voor de motor en terug gebracht naar 100 Gram om enigzins te kunnen rijden.

Inmiddels al met een expert gemaild voor een oplossing.Joop vd Zee was tijdens de laatste classic bij Speedtrack met zijn Alfa niet te verslaan.De waardevolle tips toen hebben mij zeer verdienstelijk doen rijden en ook nu zal ik de tips zeker gebruiken.

Joop bedankt!Binnenkort maar eens bij De Bunker op de baan om te testen of er lood in moet op de plaatsen die Joop voorsteld of nog minder magneet want wij zijn gewend om met magneet te rijden maar dit rijd thuis niet geweldig.
Ook de beide andere bodemplaatjes vertonen het zelfde rijgedrag dus dat wordt nog een leuke uitdaging.

4 opmerkingen:

Willem S zei

Ziet er goed uit, ben benieuwd naar het rij gedrag ;-)

Freddy zei

al lekker bezig zie ik.
Ligt het em nou aan mij..of zijn die kleuren een beetje mat??
moeten nog worden voorzien van een blanke laklaag zeker ?

Dan neem ik aan dat nummer 4...Geel wordt. :)
Weer een leuke Camel auto op de baan????

PorscheHarry zei

De decals zien er weer bijzonder uit Leo, vooral die achterop is toch enigszins provocerend. Kan je mij ook een paar tips doormailen van Joop? ;-)
Ik probeer ook twee Porsche 917K competatief te krijgen voor de Classic Cup.

Dikke Leo zei

Willem: Ik neem ze vrijdag mee

Freddy: Mijn fotograveren is niet zo goed als mijn rijderskwaliteiten maar vrijdag tijdens de nieuwjaarsrace kan je ze zien. En de volgende zal Geel of Roze of Oranje of wit of.................worden.

Harry: Tips? nou een paar dan via de mail en provocerend en shokkerend is waarschijnlijk geen probleem bij De Bunker en anders kunnen de stickers er ook weer af
;-}