woensdag 3 december 2008

Posche 917KNSR heeft de Porsche 917K nu ook uitgebracht als ltd set. Hiermee is het de zoveelste uitgave van een 917K. Het toeval wil dat ik net in deze periode aan het zoeken was naar een bijzondere uitgave van de 917 om ooit eens uit te brengen tijdens de Classic dus dit kwam toen ook in beeld.

Als je dan 38 jaar na dato een versie wil uitbrengen moet je natuurlijk wel zorgen dat de details een beetje kloppen. Volgens een liefhebber mist er een raampje zoals op de historische foto te zien is.


Ooit al wel als slotracer uitgebracht zoals hij er in het echt ook uit zag.


Ook kreeg ik van dezelfde liefhebber (Porsche Harry)een foto toegestuurd (waarvoor dank!) van een bijzonder exemplaar die wel heel erg geschikt zou zijn voor Willem S
Al denk ik zelf dat dit geen 917K is maar een andere uitvoering van de 917


Natuurlijk zijn er al eerder setjes uitgebracht .


Zelfs de straatversie is gewoon te koop (geweest)


We doen hem in een blik met een poppetje en er is weer iets nieuws


En bijna alle kleuren die ooit gereden hebben zijn gewoon te koop
Tegenwoordig ook al heel goedkoop als Fast Kit bouwpakketje beneden de 30 euro

Scalextric heeft ook een aantal uitgebracht.


Gulf is wel de meest gebruikte kleurstelling dus als je ooit met een 917K gaat rijden doe het dan niet met de Gulf uitvoering want die heeft iedereen nu wel gezien.

SRHW heeft er nog een aantal staan maar ook Frankslot en Scrapitz en vele andere internetwinkels en gewone winkeliers hebben wel ergens een 917K staan.


Marktplaats en E-Bay leveren ook regelmatig aanbiedingen van normaal tot absurd geprijsde modellen die ooit in verkeerde handen zijn gevallen.Een lekker strak model verkoopt altijd goed.


Met of zonder doosjeWeer een uitvoering erbij.
Dit is dan een versie die echt als old timer bestempeld mag worden, minder goed gedetailleerd maar wel 1 van de eerste uitvoeringen ooit door Scalextric uitgebracht.

zij brachten hem ook uit in rood,wit en groen meen ik ergens gelezen te hebben.Nog maar eens een leuk doosje er om.
En ook de kleuren waar oa Gijs van Lennep in heeft gereden zijn nog steeds te verkrijgen als je een beetje zoekt.Ik zal hier niet alle uitvoeringen kunnen laten zien want dan wordt het wel heel veel.


Kleuren en uitvoeringen genoeg van de 917K dus of het nog mogenlijk is om een historisch verantwoorde uitvoering te maken die nog niet bestaat is maar de vraag.
Als er al zoveel van zijn is het misschien niet leuk om te kopiëren en moet ik gewoon iets compleet anders gaan doen waar de raceteams toen nog niet aan gedacht hadden?Opvallend na al dit onderzoek is wel dat Fly heel veel 917K heeft uitgebracht, Scalextric de eerste was en SCX later ook een paar heeft uitgebracht.
Ooit een echte gezien? Ik wel, in het museum in België

NSR nu dus als 1 van de nieuwste merken ook de legendarische en huidige recordhouder van Le Mans in de collectie, waar ik het eerder verwacht had van Slot-it of Ninco. Nu al hebben de liefhebbers het over een collectors item die je weinig op de baan zal zien. Misschien als hij wordt toegelaten tijdens de Classics van Frank en Jan dat er ooit iemand laat zien hoe ze rijden?


Collectors item..........Wat heb je nou aan een auto die je niet gebruikt, Je mag er wel naar kijken maar aankomen niet.

Waar ken ik dat zinnetje toch van?

5 opmerkingen:

PorscheHarry zei

Het zal dan waarschijnlijk toch een fantasy livery worden? Fly heeft elk denkbare smaak wel uitgebracht en nog een paar extra (Playboy)toegevoegd voor de extra knikkers. Dat met het raampje is een echte discussie aan het worden in Engeland, aangezwengeld door iemand die zegt zelf die raampjes gemonteerd te hebben toendertijd in Daytona. Die roze is de 917/20 bijgenaamd de Pink Pig, ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Alleen het staartje ontbreekt nog :-)

FRANK103 zei

Het is een prachtige wagen, maar helaas heb ik er nog geeneen op zolder staan (ik heb trouwens liever er een 1:1 in de garage staan)

HenkG zei

Hallo..., je had zeker even niets te doen? Levert ons wel een fraai overzicht op!

Dikke Leo zei

PorscheHarry; Het zal inderdaad wel fantasy worden, is mij in het verleden wel goed bevallen.

Frank; 1:1 moet echt voor de fun zijn want er past niets meer bij als ik er in zit en eruit komen is pas echt een kunst Hij zit als een maatpak maar is niet in mijn maat leverbaar.

HenkG; Ik verveel me dood en doe dan maar wat, binnenkort even een update over de baan op zolder.

Steffer zei

Leuke post dit!! Partijtje 917's bij elkaar, zowel 1:1 als slot. Van de 917 is al heel wat over verteld en er zijn mooie sites voor gebouwd met veel, heel veel historie gegevens.