woensdag 15 april 2009

Nieuwe aankoop

De nieuwe aankopen voor de thuisbaan zijn binnen.

Op marktplaats kwam ik de aanbiedingen tegen van Marcel, ook wel bekend als http://www.smalltoysforbigboys.nl/ Ook op E-Bay kan je hem vinden en geregeld staat hij met een deel van de handel op beursen. ( alles kan niet want dan neemt hij alle ruimte in )
Marcel lijkt zich gespecialiceert te hebben in goedkoop, een goede koop en speciale koopjes.
Voor de nieuwste modellen moet je hier meestal niet zijn maar iets wat je ooit gehad hebt en graag terug wil kan hij vaak wel verzorgen.
Een setje engelse auto's voor Raychel die er gelijk helemaal gek op was.

Ze rijden hard en liggen als een blok (magneet) op de weg.
veel plezier voor 17,50 per set
bijkomend voordeel is dat hier gewoon mabuchi motoren in liggen waar ik nog zeker 20 van heb liggen en er kan weinig kapot aan deze basic auto's van scalextric.

Amerikaans klassiek, ik vond ze altijd al mooi en voor net geen 20 euro per stuk moest ik een setje hebben.

Bijkomend voordeel, zonder magneet mogen ze met de classic meedoen.

Standaard voorzien van verlichting.

Ze rijden ook bij De Bunker leuk rond. Donald had de witte uitvoering al en nu konden we samen een aantal rondjes lekker tegen elkaar rijden. het hoeft niet altijd hard te gaan, als het maar mooi gaat!


Nostalgie! Deze modellen van SCX reden bij Speedtrack rond toen ik begon met slotracen, nu heb ik zelf een setje, standaard ook voorzien van verlichting.
En de prijs? nog net als toen, slechts 27,50 per stuk.
Probleem is echter dat ze niet onder mijn start door passen dus dat wordt eerst een aanpassing aan de baan voordat ze rond kunnen rijden.


Plannen voor een aanpassing en verhuizing van de baan waren er al want als je een mooi kamertje hebt willen anderen die natuurlijk ook gebruiken.

Dus deze zomer staat er een verbouwing gepland zodat ik op de verbouwde zolder de baan weer kan opbouwen, deze wordt dan natuurlijk minimaal 10 centimeter langer dan de baan van Willem want de lengte is soms wel belangrijk.

3 opmerkingen:

Scrapitz zei

De baan wordt er met 10 centimeter meer vast veel leuker op ;-)

PorscheHarry zei

Die witte Corvette heb ik ook ooit gehad. Erg leuk karretje met fraaie verlichting. Jammer alleen dat de magneetkracht sterker is dan de gemiddelde secondelijm.

Anoniem zei

@porschharry kwestie van de magneet binnen op het chassis ophogen met 1,2,3,4,5, keer gevouwen papiertje er onder, meer afstand, minder magneet-lijm! :-)