zondag 19 april 2009

Rally RT 45 in Hoogezand Sappemeer

Raychel was uitgenodigd voor deelname aan de Rally RT45 in Hoogezand-Sappemeer.
Even zitten in een echte Lotus van slecht 700 kilo, 0-100 in 5 sec...
Natuurlijk kon hij daar niet alleen heen dus mocht ik met hem mee als begeleider.

Als liefhebber van sportieve (klassieke) auto's was het voor ons alsof we rondliepen in een snoepwinkel voor autoliefhebbers en je mocht nog proeven ook.

Ziet er leuk uit, zal ook wel lekker rijden maar in en uitstappen moet ik doen als de garagedeur dicht is want dat ziet er niet uit!
Alle foto's die ik gemaakt heb staan in mijn album.
Kort filmpje op RTVNoord, waar Raychel en ik op het laatst in beeld komen.
112 Groningen met de start op film.
Alle deelnemers en de auto's.
Foto's van de eerste keer 2 jaar geleden waren er ook om warm te draaien.
http://www.rt45rally.nl/gallery/?gallery=1#


Het eerste deel van de Rally mocht Raychel mee als bijrijder met meneer Poelstra, de eigenaar van de Jaguar E-Type met een V12 motor.

Het tweede deel van de Rally mocht Raychel meerijden als bijrijder van John Landheer in een EWB Cobra.Een deel uit het persbericht
Autorally voor Jeugdzorgkinderen
Startspektakel v/a 10.30 uur voor Gemeentehuis Hoogezand-Sappemeer
Op zaterdag 18 april a.s. gaat de tweede RT45 Autorally van start. Ruim 65 markante voertuigen, van snelle Porches en Cobra’s tot klassieke autobussen en limousines, verzamelen zich vanaf 10.00 uur op het plein voor het Gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer.
Startprogramma
Het startprogramma, met onder meer een live optreden van de Groningse rapper Kraantje Pappie, demonstraties van de brandweer, podiuminterviews en een bandenwisselwedstrijd begint om 10.30 uur. Presentatie RT45 leden: Johan Doesburg (o.m. AVRO radio 1) en Bert Jan Bruning (SCA). Om 11.30 uur zal wethouder Harry Struik het startschot lossen. Publiek wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken, de toegang is gratis.
Welzijnsevenement
De rally is een welzijnsevenement van de serviceclub Ronde Tafel 45 (RT45) uit Hoogezand-Sappemeer dat als doel heeft om jonge kinderen die door omstandigheden in een nare situatie zitten een zorgeloze dag te bezorgen. De rally, waar rijders uit heel Nederland en België op af komen, won in 2007 de landelijke Cor Rab Trofee voor bijzondere evenementen. Daarna werd besloten om er een tweejaarlijks evenement van te maken.
In deze tweede editie rijden ruim 50 kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, mee. De kinderen zijn geselecteerd en worden begeleid door de Base Groep, de jeugdzorgaanbieder uit Groningen.
Rallyprogramma
Na het startschot rijden de equipes een puzzeltocht door Groningen en Drenthe, waarbij ze onder meer de speeltuin in Drouwenerzand aandoen. Na een uur spelen, jolijt, friet en ijs, wordt van auto gewisseld en verder gereden. Aan het eind van de middag worden de equipes ontvangen in Hotel Faber te Hoogezand en aansluitend, na de nodige versnaperingen en verrassingen, met een klassieke harmonicabus naar de RT bioscoop in Hoogezand gebracht. Na de film is het programma voor de kinderen afgelopen en wordt door de rallyrijders, die door hun auto, tijd en inschrijfgeld deze dag mogelijk gemaakt hebben, nog nageborreld in Hotel Faber.
Wij willen alle sponsoren, organisatoren en vrijwilligers bedanken voor deze onvergetelijke dag.

1 opmerking:

Scrapitz zei

Zo te zien ben jij degene die het meeste plezier heeft gehad.
Als ik zo die glimlach zie....