zaterdag 24 oktober 2009

1e 4 races bij De Bunker zijn gereden.

Na een weekje vrij waarin ik de zolder heb voorzien van zijn winterjas was het weer vrijdagavond geworden.
Tijd om te racen bij De Bunker in Drachten, een avond vol ontspannende spanning op en rond de baan.

Tijdens de 4e race voor het kampioenschap bij De Bunker in Drachten was er een goede opkomst.
Met 15 deelnemers misten we nog wel een aantal (top) rijders maar dat mocht de pret niet drukken.
Tijdens de kwalificatie reeds de nodige verassingen, Ik wist voor het eerst te kwalificeren met een tijd onder de 9 seconden (8,784) maar Arjen en Harry waren ook erg snel.
Willem wist zich nog net bij de top 4 te voegen.
Opvallend was ook dat de clubporsches goed mee konden met de vrije klasse, dus de porsche rijders waren niet vooraf al kansloos.
De 1e race
Omdat het voor Gerrit niet te laat mag worden rijd Gerrit altijd in de eerste race met de mensen die zich bij hem in de heat gekwalificeerd hebben.
Klaas had een erg slechte kwalificatie en wisselde naar een clubauto (erg verstandig) vervolgens was hij erg goed aan het rijden, Alphons was nog een beetje zoekende naar een goed ritme en Gerrit verbaasde vriend en vijand door af en toe even gezellig een paar rondjes met Klaas mee te rijden.
De verstandige keus van Klaas leverde hem een 4e plaats op deze avond.

De 2e race
De race van de top 4 gekwalificeerde rijders.
Na 4 minuten leken de kaarten geschud, Arjen ging als een raket uit de startblokken (baan 2) en was de eerste rijder die tijdens de race onder de 9 seconden wist te rijden (8,794). Ook reed hij erg stabiel waardoor hij bijna 26 ronden wist te rijden. Ik kon op 1,5 ronde volgen (baan 1) dat kon wel eens moeilijk worden. Willem (baan 4) en Harry (baan 3) wisten goed te volgen in de strijd om de 2e plaats. De 2e 4 minuten, ronde 1............. 3 auto's van de baan.........Einde oefening voor Arjen die de achteras kapot had en einde oefening voor Willem die de auto niet meer op de baan kon houden.
Dus Leo vs Harry, een sportieve strijd met veel ruimte waardoor ik een nieuw pr wist te rijden (98,22 ronden) en ook Harry reed een nieuw pr (91,26)

De 3e race
Clubrace?? nee er was 1 auto uit de vrije klasse aan de start (Freddy) die het zou opnemen tegen 3 clubauto's, Alef Tjeerd en Jasper.
Een beetje pech aan het begin voor Tjeerd maar daarna een gelijk opgaande strijd waarbij de Porsches erg goed waren en Freddy ze af en toe voorbij moest laten gaan. Aan het eind bleek dat Alef met een Porsche (nummer 6) de 2e plaats van deze avond wist te bereiken waarmee hij gefeliciteerd wordt.
Freddy moest zich tevreden stellen met een 5e plaats maar heeft deze avond weer een hoop data verzameld waarmee hij over 14 dagen zijn slag zal proberen te slaan.

de 4e race
Het was al laat en de rijders wilden graag rijden dus gingen ze er erg snel vandoor, 2 club porsches(Hjorlef en Bauke) en 2 Mac Larens (John en Donald)
Veel snelheid en veel uitvliegers voor de 3 rookies en Donald.
John wist deze strijd te winnen gevolgd door Hjorlef dus de rookies waren sneller dan Donald deze avond....

De uitslagen van de eerste 4 races (klik op de foto voor een vergroting).Na de laatste race hebben we de baanspanning even weer gelijkgesteld aan 12 volt want de vele PR's deden ons (terecht) vermoeden dat er weer wat afwijking was.


Daarna is de baan even weer behandeld zodat er nog even getest kon worden met de classic voordat ik volgende week met John en Alphons vertrek naar Slipstream voor de 1e classicrace van dit seizoen.
De 908 was erg constant met rondjes van 12,1 en 12,2 seconden waarmee ik redelijk tevreden ben omdat de auto erg goed aanvoeld en ik geen enkel idee heb hoe de baan is bij Slipsteam. Ik heb dus gekozen voor een betrouwbare setting ipv een snelle (met alle risico's) zodat ik minder uitvliegers zal hebben en lekker mijn ritme kan vinden op de (voor mij) vreemde baan hopende op een redelijke classering.2 opmerkingen:

Scrapitz zei

Nog een paar stevige lampen aan het plafond en je kan een wiet plantage beginnen

Dikke Leo zei

Ik heb uw voorstel overlegd met de kinderen Hash en Wietje en ook met Marihuana maar zij vonden het niet goed om dat zo high op zolder te doen. De isolatie is tegen het blowen van de wind om te voorkomen dat de dope op de banden te snel vervliegd. Een originele naam voor de baan....Speedtrack, o nee, die bestaat al en heeft ook jaren op een zolder gezeten dus maar niet doen, wat moeten de buren wel niet denken.