woensdag 30 september 2009

1 Nov 9e Classicrace bij Slipstream

1 november zal bij Slipstream
http://www.slipstream-slotracing.nl/v2/ de 9e Classic gereden worden die georganiseert wordt door Jan en Frank http://www.frankslot.nl/. Voor mij zal dit de 6e Classicrace zijn waaraan ik ga deelnemen.
Inmiddels hebben 65 verschillende rijders deelgenomen en zijn er 25 verschillende auto's aan de start verschenen. Er zijn 157 deelnemers geweest tijdens de vorige 8 races en Rob van Altena is de enige die alle races heeft deelgenomen.
De eerste Classic was 23-09-2007 bij Speedtrack waar ik enigsinds teleurgesteld 14e van 20 deelnemers eindigde met de Sloter Ferrari F312PB


Daarna heb ik gekozen voor de Slot-it Ferrari F312PB in de Samson uitvoering waarmee ik op 9-12-2007 aan de start verscheen bij SRA in Almere. Hier was het resultaat een 8e plaats van slechts 12 deelnemers waarmee dit de slechtst bezochte race is van de Classic serie. Wel was de jury van mening dat dit de mooiste auto van de dag was dus winnaar Concour d' Elegance.
Tijdens de wedstrijd bij Speedtrack in 2008 was er een prachtige 9e plaats in een veld van 26 deelnemers waarmee dit de best bezochte race is.

Daarna was het tijd om eens iets heel anders te proberen. De Fly Ford GT40 werd gebouwd en zou tijdens de 1e wedstrijd ooit gereden bij De Bunker in Drachten de strijd aangaan met de rest.
Dit resulteerde in een overduidelijke overwinning.
Tijdens mijn 5e Classicrace die gereden werd bij Speedtrack was ik hiermee winnaar in het Concour en in de dichte klasse. met de 6e plaats in het totaal klassement was ik zeer tevreden.
Tijdens mijn 6e deelname aan een Classicrace was het dus tijd voor wederom een nieuwe auto. Deze keer is de keuze gevallen op de Fly Porsche 908 in een speciale Lucky Strike uitvoering. Lucky Strike is sinds de overname van Theodorus Niemeyer in Groningen door BAT (Britisch American Tobacco) 1 van de belangrijkste shag merken geworden dus heb ik een speciale uitvoering gemaakt van de 908 voor de komende Classic.
De Ferrari's zijn niet gelijk uit beeld want voor een volgende race heb ik nog een echte klassieke 512 staan die omgebouwd kan worden voor de Classicraces.
Mocht de Porsche mijn hart stelen dan heb ik in de garage ook nog een 917 staan waar eerst nog wat aan moet gebeuren voordat hij ingezet kan worden.Maar als de Porsche niet bevalt heb ik ook nog een trio Chevrolets. Ook hiermee is ooit een Classicrace gewonnen (SRA door Fred Meijer) Dit is wel de grootste uitdaging maar ik heb alle tijd en kan inmiddels terug vallen op een redelijke collectie die al klaar is voor de race.


En mocht ik nog eens voor de dagoverwinning willen meestrijden kan ik ook nog een beroep doen op de Slot-it Alfa die als ex clubracer inmiddels is toegevoegd aan de prive collectie.
Tijdens de 9e classic zijn er wat aanpassingen aan de regels en is de klasse indeling verandert omdat er weer een klasse is toegevoegd.
Hierdoor is de keuze nog uitgebreider geworden en kan je nu ook met een klassieke Touring auto gaan rijden.
Ik ben zeer benieuwd of dit een beetje gelijkwaardig op de baan te brengen is door de ervaren sleutelaars. meer nieuws hierover natuurlijk op de site van Frank http://www.frankslot.nl bij de link "Classic cup"6 opmerkingen:

PorscheHarry zei

Indrukwekkende collectie Leo, ik ben benieuwd waarmee je bij Slipstream gaat rijden. Heeft een magneet uit de nieuwe Touring serie op de houten baan in Cruquius eigenlijk wel effect?

Dikke Leo zei

Harry; Zie je wel bij Slipstream waar ik met de Porsche 908 zal rijden.
Magneet? Ja er zijn veel houten banen met sporen die wel magnetisch zijn dus heb je wel voordeel van het gebruik van de magneet en ik ga ervan uit dat Slipstream dat ook heeft anders zijn de tourings kansloos.

Danny zei

Ik ben nog steeds benieuwd naar wat de 908 zal presteren.

Edje zei

Hallo,

Dit is de eerste keer dat ik reageer op een blog. Ik zal samen met m'n zoon Lars bij Slipstream aanwezig zijn. Lars rijdt mee in de standaard klasse en ik zal zelf in de Tourings mee gaan rijden.

Groetjes,
Edje.

Dikke Leo zei

Ik ben erg benieuwd, vanuit De Bunker in Drachten zullen voor het eerst 3 leden meerijden tijdens een Classic. Opvallend is wel dat dit de 3 groningse leden zijn van deze Friesche club. John en Alfons zullen vanaf Delfzijl vertrekken en ik vanaf Den Horn. Ik hoop dat er heel veel deelnemers zijn.

FRANK103 zei

Hoi Leo, ik heb nu al een paar keer gekeken op die site van slipstream, maar ik kan echt niets vinden over die classic race. Het is bij mij niet ver vandaan en ik zou misschien best mee willen doen. (NB en Steffer en Terry ook)
Waar zie jij ergens een programma op hun site of waar ik me op kan geven?