zaterdag 26 maart 2011

Slotraceland waar een man zich kind mag voelen en een kind zich man kan voelen.

Zowaar een hectische week met hoogtepunten en dieptepunten.
Deze week de uitnodiging gekregen voor de voorbereidingen van de Nincocup http://www.nincocup.nl/
zoals die georganiseerd wordt door Guus. http://www.slotracingfriesland.nl/Het team die de deelnemers zal ondersteunen om er een leuk evenement van te maken.
Deze race zal gehouden worden op 23-24 en 25 september in Utrecht

Guus zal ook deze editie ondersteund worden door; Jacqueline, Jan Groosmuller, Hans Licher en ook deze maal zal ik er zijn om te helpen, een beetje gewicht in de schaal te leggen, zware gesprekken te voeren en enige foto’s en aantekeningen te maken.


Hij is binnen bij Guus en hij is heel mooi.


Deze week het bericht dat slotraceclub Speedtrack in Kampen http://www.speedtrack.nl/
 een wedstrijd gaat organiseren op 10 april 2010 waarbij gereden zal worden met op schaal 1:32 nagemaakte plastic autootjes die in werkelijkheid op schaal 1:1 gereden hebben na1964 en voor 1976. De autootjes rijden hierbij op een 4 sporige Fleischmann racebaan en lijken op de originele exemplaren, waaraan overigens geen rechten ontleend kunnen worden. Want al lijkt iets op het origineel, de kans dat het net zo goed is mag je niet per definitie verwachten, ik zie het meer als een eerbetoon voor de fabrikanten die een schitterend product hebben neergezet.

De werkelijke reden voor het organiseren van deze wedstrijd hoor ik verschillende (positieve) verhalen over, wat veel belangrijker is voor mij is het feit dat ik mee ga rijden met mijn creatie omdat ik afscheid wil nemen van de baan die dit jaar zal verdwijnen en ik wil de leden van Speedstrack enorm veel sterkte wensen met de enorme uitdaging waar ze wederom voor staan. Ik heb inmiddels 3 verschillende maar zeer herkenbare speedtrackbanen gereden en ik verheug me nu al op een openingsrace met “oude”auto’s.
1 reactie hierop was voor mij het absolute dieptepunt van deze week,
 kan er niet bij zijn dus ik zal wederom niet de strijd met hem kunnen aangaan.

De Classic Cup series winterseizoen 2010/2011.

De volgende Classic Cup race in 2011wordt op zondag 15 mei verreden op de 4 sporen Carrerabaan van SRA te Almere. http://slotracingalmere.blogspot.com/2011/03/nieuw-uiterlijk-dp32-auto-van-sra-1.html


Tijdens de vorige editie wist Fred deze te winnen maar ik kom vooral om het op te nemen tegen Willem en Bas.

Na de discutabele kwaliteit van de P3 banden tijdens de laatste 2 edities zal deze maal gereden worden met P5 banden in de maat 19x10 of 20x11 (voorkeur bij inschrijving op te geven).
Er komt ook een kleine wijziging op het reglement voor wat betreft de modified klasse, motorsteunen mogen los gezet worden.

Hiermee zal het voor de modified rijders wat makkelijker moeten worden om de standaard auto’s bij te houden en kunnen ze mogelijk weer een beetje in de buurt komen van de Touring klasse.

Altijd leuk en zeker (ont)spannend om deel te nemen en deze maal wederom op een heel mooie baan die bekend staat om zijn grip en de carrousel.Dan het bewijs dat dikke mensen ook snel kunnen zijn.

Mijn welverdiende oorkonde
De motoragent die mij complimenteerde met het behaalde resultaat had er alle begrip voor dat ik snel naar mijn racebaanclubje wilde in Drachten en beloonde mijn prestatie met een welverdiende oorkonde.

En ik.

Ik vond het terecht.

Hij moest eens weten hoe snel ik later op de avond was.
Helemaal links mijn oranja "Super Mac"

Gerrit was zich mentaal aan het voorbereiden op de race.


Tijdens de kwalificatie pakte ik de poleposition en tijdens de race bleef ik alle concurrenten voor.


Ik heb gewonnen en sta nummer 1 in de tussenstand om de “gouden” regelaar die beschikbaar is gesteld door Guus. http://www.slotracingfriesland.nl/
 Om 01:00 uur was ik weer thuis met een tevreden gevoel, wat kan slotracen toch mooi en ontspannend zijn.

En toen was het zaterdagochtend 07:30 Raychel naast mijn bed want sinds 4 weken speelt Raychel voetbal.

Hij moest om 10:45 spelen tegen de koploper uit Peize en we moesten zeker niet te laat zijn.

Zijn E2 Team staat 2e en Raychel is de spits, tijdens zijn eerste wedstrijd scoorde hij 2 maal waaronder de openingstreffer. Tijdens de tweede wedstrijd scoorde hij 1 maal en tijdens de laatste wedstrijd scoorde hij 6 maal (allemaal in de tweede helft) dus het kanon staat op scherp.

Om 09:00 uur waren we al op het veld om even in te trainen (klok kijken is soms moeilijk) na een uurtje met wat andere jongens van D1 gevoetbald te hebben omdat hun tegenstander niet was gekomen, moest hij even wat drinken en uit rusten (ik ook).

Raychel wacht rustig zijn kans af.
Toen kwamen zijn vrienden en al snel begon de wedstrijd. Veel kansen maar er was iets mis, overtraind? Teveel warming up? Ruststand 0-3 tijdens de rust met ranja heeft de coach gedaan wat je van hem mag verwachten, juist, een kop koffie gedronken, waarna de tweede helft begon. Raychel begon als wissel en kreeg nog enkele positief bedoelde aanwijzingen van de ouders, toen mocht hij er in…….. Eerste aanval was gelijk raak, na een goede voorzet van Raychel en een hard schot van Dennis liep Raychel in voor de rebound…. 1-3. 3 minuten later, Raychel speelt 2 tegenstanders uit en geeft een vlijmscherpe voorzet die er in geschopt kon worden door Dennis…. 2-3 daarna in de laatste minuten was Peize op, ze hadden al hun energie verbruikt en Pelikaan S kreeg nog een paar kansen waarbij Dennis opnieuw het net wist te raken 3-3. Dit was het hoogtepunt van deze week voor Raychel en zijn trotse vader die er iedere week bij is.


Zo zie je maar weer, mannen en jongens, auto's en voetbal, wat kan het leven soms mooi zijn.

4 opmerkingen:

RoeBo zei

Wat weer een positieve slotracebijdrage, Leo !

Alleen wel een dure oorkonde, ik had toch de voorkeur gegeven aan een NSR GT40, SI GT40 en nog twee Slot-Its, maar ja, je moet wat overhebben voor je hobby !

Geef in ieder geval op 10 april je Fly GT40 maar de sporen !

m.vr.gr.
Roel

PorscheHarry zei

Al mijn slotcars zijn klaar voor 'een' start, maar helaas ook die 10e april weer niet, bugger!
8 mei GroupC32 waarschijnlijk wel, dus als je nog ergens zo'n apparaat hebt staan? :-)
Goed te zien dat je niet alleen op 1/32 snel kan zijn, ga je deze oorkonde inlijsten?

Dikke Leo zei

Roel: ieder krijgt wat hij verdient en ik kan er wel om lachen. Heb net wel een GT-40 gekocht (natuurlijk van Fly).

Harold: ik ga hem inlijsten en boven mijn baan hangen. C32 doe ik (nog) niet aan mee maar in mei is er een race in Almere, nieuwe kansen.

FRANK103 zei

Mooi verslag Leo, zo'n oorkonde vind ik persoonlijk ook wat prijzig, vooral als je kijkt hoeveel papier je er eigenlijk voor krijgt. Dieptepuntje vond ik ook wel de (inmiddels verwijderde) discussie op jouw blog over de classic races, die de hobby ook geen goed doen. Leuk dat Raychel ook voetbal leuk vindt, mooi verslagje en foto ook en eigenlijk ontbreekt hier maar 1 ding. Ik durf het bijna niet te zeggen.
treinen


zo, dat is er uit.