maandag 2 april 2007

Eerlijk delen

Eerlijk delen is soms wel moeilijk maar als je met een goed gevoel wil winnen is eerlijk delen van je kennis een voorwaarde.
Je wil immers winnen van mensen die over de zelfde kennis en middelen beschikken!
In het kader van Slotracepromotie en eerlijk delen nu de volgende bijdrage.
Tijdens de laatste SSCN race bij De Streetracers in Genum zijn mij twee dingen opgevallen.
1. Er zijn parasieten.....Ortman is een parasiet, een band die ten koste van een ander beter presteerd. Het zou verboden moeten worden....Maar het is echt waar, als er met Ortman banden wordt gereden verdwijnd de grip voor alle andere merken met rasse schreden en zal iedereen die mee wil blijven rijden ook moeten overstappen op Ortman.


Gevolg...In Genum kan je alleen rijden als je Ortman banden gebruikt.


2. Van vroeger (SSP Modified) weet ik dat het een voordeel is als de voorwielen onafhankelijk van elkaar kunnen draaien. Hier werden dus heel wat knutseluren in gestoken. Het gevolg was vaak een betere wegligging maar het risico bij een crash dat het afbrak. Game over.

Tijdens de race in Genum zag ik een handige werkende oplossing voor de niet sleutelaars. MB Slot heeft een as op de markt gebracht waarmee het eenvoudig is om onafhankelijk draaiende voorwielen te krijgen. En het werkt. De assenset (ongeveer 6,50 euro)is geschikt voor de meeste merken en er zijn zelfs kleine asjes meegeleverd voor de Fly en Proslot.

"Een "handigheidje" van MB slot is dat de asdiameter van 2,4 mm afwijkt van de "standaard", waardoor je toch nog iets moet sleutelen om de Slot-it velgen te kunnen gebruiken.Of de geadviseerde nylon velgen van MB Slot aanschaffen. (7,50 euro) Gelukkig passen dan wel de veel gebruikte Zero grips van Slot-it. De onderdelen zijn via Overdrive te bestellen/ bekijken
http://www.overdrive-shop.com/


Maar via Frank Slot zijn de onderdelen ook te bestellen tegen zeer scherpe prijzen.
Ook Frank houd van eerlijk delen, dus hij kan een ieder voorzien van de gewenste onderdelen en bijbehorend advies.

http://www.FrankSlot.nl/


Ik hoop dat ik hiermee de verschillen tussen de top en de startende slotracers weer iets kleiner gemaakt heb, want winnen is leuk maar het moet wel een gelijkwaardige strijd zijn waarbij de verschillen niet te groot moeten worden.

2 opmerkingen:

Willem S zei

wederom een tip van flip ;-)
En een goeie denk ik....

roland zei

ja het is bekent dat er bij ons alleen met ortmanns word gereden.
maar dat MB slot speciale assen heeft voor onafhankelijke draaiende voorwielen wist ik niet.
ik maakte ze zelf, door aan een kant van de as te blokkeren met een ring en de velg los op de as en de andere velg vast op de as.

ik heb je ook ff toegevoegd aan onze site.
leuk stukje heb je geschreven over de 9 uurs race.