dinsdag 27 maart 2007

Streetracers de zondag

Zondag ochtend om 7.00 zat ik in de auto op weg naar Genum om deel te nemen aan de race, om 07.45 probeerde ik Tom en Ali te bellen maar die waren nog niet aanspreekbaar. Toen ik om 8.00 ariveerde bleek dat het nog erg rustig was dus kon ik genieten van de gastvrijheid en een lekkere bak koffie.
Toch nog maar even Tom bellen om hem wakker te maken, ze lagen in de camper achter de stallen te slapen. Al snel werd duidelijk waarom de jongens een beetje moeite hadden met opstaan. Het was een beetje laat geworden en de 71 kruiden hadden hun werk gedaan. Toen Tom aan de baan stond moet hij ongeveer dit hebben gezien......

Tom begroet in de pitstraat Joop die er ook bij zou zijn met zijn Racing ManiacsNa nog een beetje hulp van Jan en Marc was de auto klaar en werd hij van decals voorzien

Later bleek dat de organisatie over een zeer goed inschattingsvermogen beschikt. De beste teams waren rechts aan een lange tafel gezet en de iets lager eindigende teams waren links bij elkaar gezet. Dus Joop was weggestopt in het verste hoekje links, vlak bij Speedtrack die net iets minder pech had die dag.

Er waren ook mensen die het leuk vonden om een ander zijn auto eens goed te bekijken, dit deden ze voor de race, tussen de races en na de race.

Lekker belangrijk en daarom stonden er ook massa's mensen omheen te kijken om de keurmeesters de laatste resten zuurstof te ontnemen.Joop en Stefan maakten zich niet druk, zij hadden dusdanig veel pech gehad met de mooie auto met een dominant bijgeluid die later in de race wel goed ging rijden, dat er voor hun niets meer op het spel stond. Positieve straffen bestaan niet en een plaats stijgen ten koste van een afkeuring van een ander was ook geen eer......

Na afloop neemt Jan nog even afscheid van de baan, dit was de laatste SSCN race op deze baan bij De Streetracers. Het ontwerp is klaar voor een mooie uitdagende Fleischmanbaan.

Wel jammer want ondanks het feit dat de baan absoluut geen grip had was het wel een leuk circuit waarop een leuke wedstrijd gereden kon worden.

O dat was ik bijna vergeten, natuurlijk werden de resultaten ook erg precies bijgehouden want we willen natuurlijk allemaal weten wie heeft gewonnen en wie zich de volgende keer nog kan verbeteren.

De einduitslag heb ik niet meegekregen maar.. Wij waren niet de laatste dus het kan nog minder, De Racing Maniacs hebben de grootste kans dat het volgende keer beter gaat en Fastlane heeft het grootste probleem want die kunnen zich met beide teams bijna niet verbeteren.

Om 22.00 keerde ik huiswaarts na een erg leuke dag waar ik veel bekenden heb terug gezien en ook een aantal leuke mensen heb leren kennen. Als de nieuwe baan klaar is zal ik zeker nog eens komen kijken want een Groninger zal naar Friesland moeten om te kunnen slotracen.....Of nog verder.......Kampen is ook nog bezig met een nieuwe baan, mischien dat ik daar binnenkort eens ga kijken om Tom en Ali te vragen of de terugreis goed is verlopen langs al die lastige rotondes in de wei.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

he kerel leuk verslag, tja dat de r maniacs pech hebben is wel bekend , binnen pretje , hoop dat we binnekort ook eens met de bunker weer mee kunnen doen aan een race , misschien moeten we dat eens wat zereneuser gaan aanpakken , 2 teams moet toch haalbaar zijn animo genoeg .

Gr, Ed

Dikke Leo zei

Racen met een team van De Bunker lijkt mij ook wel een keer leuk, en als ik eerlijk ben....Pech hebben wij met het Team van Speedtrack ook gehad door een iets minder goede voorbereiding dan ik gewend ben maar evenals de Racing Maniacs hadden wij aan het eind van de race de auto pas echt goed.
Zo zie je maar een goede voorbereiding is het halve werk en daarvoor is het heel handig als je kan beschikken over een goede thuisbaan.

Willem S zei

Hee Leo, leuk verhaal om te lezen en inderdaad wel een idee om eens een groepje samen te stellen vanuit de bunker!!!

roland zei

ik had het al een tijdje geleden gelezen maar nog niet gereageerd.
het is een leuk stukje om te lezen , vooral op de manier hoe je het schijft en mooie foto's.
en het zou zeker leuk zijn als de bunker eens met een team komt.
want ze hebben wel een startlicentie voor een team.

Dikke Leo zei

Leuk te zien dat het verhaal goed overkomt. als rijder in een 3 mansteam heb je niet veel tijd om foto's te maken.
Mischien kan ik nog eens met een team meerijden om te bekijken hoe het bij andere clubs gaat.
Natuurlijk gaan we in de toekomst ook proberen zelf een team samen te stellen, maar het valt niet mee want het verschil tussen De Bunker en het SSCN is erg groot.
Onze auto's vallen niet binnen de regels van het SSCN en dat zal ook niet gebeuren omdat wij het slotracen op een andere manier beleven.

FRANK103 zei

Ja, leuk stukje! En meedoen is belangrijker dan winnen maar het is wel leuk als je een beetje vooraan meedoet.....