maandag 3 november 2008

Dremel Big on Detail

Tijdens de leuke ervaring met Dremel in Francorchamps liep ik door de paddock en zag ik nog net hoe Matthew Gillbanks zijn Caterham in de aanhanger wilde schuiven. Ondanks het slechte weer was hij bereid even te wachten tot ik enkele foto's van zijn Caterham had gemaakt.

Ik heb hem verteld over mijn voorliefde voor Caterham en over de Pinewood derby van Dremel. Het feit dat zijn Caterham "houten"spatborden en een "houten" neus heeft, inspireerde mij tot het maken van een Pinewood Caterham.


De Caterham van Matthew tijdens de regenachtige dagen in Spa heeft duidelijke gebruikssporen maar als echte liefhebber vertelde hij mij dat hij thuis nog een "Street legal"versie heeft waar hij geregeld mee rond rijd.

Natuurlijk moest ik voor dit nieuwe project eerst mijn vrouw diep in mijn buidel laten tasten. voor mijn verjaardagskado.DREMEL® 300 Series
De Dremel 300 Series is het nieuwe Dremel multigereedschap dat uniek is wat betreft zijn ergonomisch ontwerp en de gebruiker een comfortabele grip met een handige lichtgewicht behuizing biedt. De Dremel 300 Series is het ideale gereedschap voor gebruikers die graag detailklussen uitvoeren, of dit nu incidenteel of regelmatig is. Gebruik de superieure Dremel accessoires en hulpstukken om talloze mogelijkheden te ontdekken: gedetailleerd schuren, nauwkeurig frezen, polijsten voor een fantastische afwerking of zelfs snijden door allerlei soorten materialen, de enige beperking is uw fantasie. Met de Dremel 300 Series biedt Dremel hoge kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs.
Goed gereedschap is het halve werk, maar ook alle foto's werden tegen de schuine zolderwand geplaatst voor de nodige inspiratie en details. Zo zie ik wekelijks Matthew aan wie ik beloofd heb de foto's te sturen als het project is gelukt.


Eerst maar eens de basisvorm aangebracht. Best wel lastig binnen de regels te blijven, maar als Dremel ooit weer een Pinewood Derby organiseerd wil ik hem wel kunnen gebruiken.

De werkbank veranderde al snel in een super gezellige en georganiseerde puinhoop. Hier het begin van de "Pinewood" spatborden

Ook de wielen kregen tussendoor een beetje aandacht want dat heeft in Spa de doorslag gegeven.

Na de nodige uurtjes frezen, schuren, polijsten en lakken het eerste resultaat. De Pinewood spatborden.


Ook de body met afgeplakte neus begind zijn vorm en kleur te krijgen.
Door de aanschaf van de Dremel 300 en de gewonnen 200 delige onderdelenset ben ik geinspireerd tot het maken van een ultieme Pinewood derby car met net dat beetje ekstra.
De losse motorkap is slechts een voorbeeld van mijn versie van "Big on Detail"
Hierover later meer in de volgende updates.
5 opmerkingen:

Willem S zei

Ha die Leo,
ik denk ik kijk eens even op je blog en wat schetst mijn verbazing, je bent al bijna klaar man !
Dat ziet er heel leuk uit man, die spatborden zijn ook erg goed gelukt !!!
Ben zeer benieuwd naar het eind resultaat.

BK-Racing zei

Echt een heel mooi project !
Ik was er in hetzelfde weekend als de Dremel toestand (alleen wist ik daar niks van). Doet er verder ook niet toe, maar wat is Spa een leuk circuit. Op zaterdag was het mooi weer en het leuke was dat je echt overal naar toe kon. Gewoon langs de Caterhams lopen op het binnenterrein en kijken hoe het er daar allemaal aan toe gaat. Die Engelsen kampeerden daar allemaal op dat terrein (naast hun auto's), geweldig gewoon. De race met de Caterhams heb ik ook helemaal gezien, leuke klasse ! (ik zal op mijn weblog ook nog wat foto's zetten).

FRANK103 zei

Ziet er heel goed uit Leo!
Fotootjes mailen naar Dremel, misschien doen ze erg nog wat mee (folder) en krijg je er nog wat voor....

Steffer zei

Jij bent goed in "dremelen"! Nieuw woord voor de Dikke van Dale....?

Dikke Leo zei

Willem: Ik ben ook zeer benieuwd naar het eind resultaat maar dat zal nog weken/maanden duren.

BK: Zaterdag was ik er ook even en ik ben erg benieuwd naar de foto's vooral van Caterhams.

Frank: Als hij klaar is zal ik zeker een foto sturen naar Dremel, het E-mail adres heb ik nog.

Dremelen is voor mij niet nieuw maar Dremelen in een stukje hout is veel leuker dan ik ooit dacht. Wie weet.......De ultieme uitdaging; een pinewood slotracecar.??