zaterdag 16 mei 2009

Speedtrack 15-5-2009

Even weer op bezoek bij Speedtrack in Kampen.
Deze keer samen met Willem S.
Als je vroeg komt kijken bij Speedtrack (voor 20.00 uur) kan je de jeugd zien rijden, deze week onder leiding van Hans en Roel als Drill sergeanten. Daarna even een vrije training op de gladde uitdagende baan waar al snel te zien is dat dikke Leo niet alleen dik is maar zich ook ontzettend breed kan maken.
Dat levert dan onderstaande situatie op.
Al snel was het tijd om met de DTM clubrace te beginnen. Een leuk gevarieerd veld aan DTM auto's zagen we voorbij komen, Willem had een lease auto van Frank G en vond het moeilijk genoeg.
Hij mocht het opnemen tegen Roel, Hans en Jan.
Dit was leuk om te zien al waren de verschillen al snel duidelijk
Daarna mocht ik met de op donderdag avond even in elkaar gezette BMW het proberen. De auto was snel genoeg maar de motor schoot een keer los.
Ook bleken de gekozen wielen niet de beste keus en het standaard sleperschoentje zorgde ervoor dat menig rondje niet geregistreerd werd.
Frank had natuurlijk alle benodigde onderdelen dus weer een dure avond!
Het was wel leuk om tegen (met) gastrijder Guus te mogen rijden en ook de jongeling reed leuk mee.
Genoeg gespeeld!
De mooiste auto van de avond kwam op de baan en dit beloofde spektakel te worden. Vorige week had ik de eerste trainingsrondjes gezien en dat was erg snel.
De Carrera Audi van Frank G vind ik erg mooi en als ik vaker DTM zou rijden zou deze zeker worden toegevoegd.
Frank en Frank lieten even zien wat je met een DTM kan, Mevrouw Westendorp reed als een dame over de baan dus daar hadden de heren weinig last van.
Frank G liet zien hoe hard een DTM kan en Frank A liet zien dat je niet de snelste hoeft te zijn om te winnen. Het verschil was ongeveer 30 baanvakken dus spannend was het wel.
Na deze ervaring hebben we nog een uurtje kunnen trainen om aan de baan te wennen. De auto van Willem was ook goed op de baan en Willem had het ritme redelijk snel te pakken. Onze rondetijden maakten duidelijk dat het verschil met de thuisrijders dit jaar niet meer overbrugt kan worden dus maken we er een onderlinge strijd van met de overige deelnemers in deze klasse,oa John en Porscheharry maar ook Jan en Frank G rijden geregeld in deze klasse en zijn als thuisrijder de grootste concurenten voor het podium.








1 opmerking:

PorscheHarry zei

Als ik dat zo lees over dat geglibber, dan belooft dat een heel andere race te worden dan in Drachten. De Carrera Audi is idd errug fraai, daar zal onderhuids ook wel het nodige aan veranderd zijn.