zaterdag 9 mei 2009

te gast bij Speedtrack

Vrijdag 8 mei 2009 19.30 uur kwam ik aan bij Speedtrack in Kampen.
Iets te vroeg want vanaf 20.00 is de ruimte beschikbaar voor de oudere jeugd, dus nog even een sigaretje en een foto waarna Hans kwam melden dat ik wel binnen mocht komen.


De jeugd was nog bezig onder leiding van Joop die een echte trainer en begeleider is voor deze jonge enthousiaste groep jonge talenten.

Na een beetje trainen (baan 2) begon de eerste race van de avond. De classics van de thuisclub waren allen modified en in de eerste race waren dit Frank.A met een
Slotit Alfa 33/3, Hans. L met een Slotit F312PB en Roel. B met een NSR Mk IV


Frank. A, Hans. L en Roel. B reden netjes hun rondjes op de moeilijke en vooral zeer gladde baan.
Het was rustig dus alle overige aanwezigen mochten af en toe een auto terug in het slot plaatsen. Frank. A mij volledig onbekend bleek een goed thuisrijder te zijn, van Roel wist ik het al en Hans was deze avond op zoek naar het ritme.
De tweede Classic van de avond mocht ik achter Joop vd Zee (Slotit Alfa 33/3) en Jan. G
(Slotit F312PB) aanrijden.
Niet veel foto's want ik moet zoveel mogelijk rijden.Startend in baan 2 waar ik een beetje geoefend heb kon ik redelijk mee met de Fly Ford GT 40, nog een beetje trainen (2 uitvliegers) en dan moet deze baan geen probleem meer zijn.

De tweede heat in baan 3 waar al snel bleek dat die net zo goed is als baan 2 dus dat zal ook geen probleem worden.


Daarna de derde Heat in baan 4, deze baan hadden ze voor mij ook mogen overslaan.
Hij was superglad.
Het is voor mij als gastrijder een ware overlevingstocht maar ik was hier om te trainen en om te leren en na 4 minuten begon het er enigsinds fatsoenlijk uit te zien. Hier mag ik nog wel een paar honderd rondjes trainen.


Als laatste dan nog baan 1, deze baan is redelijk te rijden en als ik hier even een paar honderd rondjes op train verwacht ik ook hier redelijk rond te kunnen gaan.
Aan het eind was duidelijk dat je op deze baan 3 soorten rijders hebt.
- je hebt gastrijders
- je hebt thuisrijders
- en je hebt Joop !
Het lijkt voor Joop weinig uit te maken in welke baan hij rijd en hoe glad de baan is, volgens mij maakt het voor Joop ook niks uit of je het licht aan of uit doet.
Na de Classic mocht ik meerijden met een FIA-GT, een HSR chassis zonder magneet met daarop een leuk kapje. De auto waar ik mee mocht rijden was van Jan (waarvoor dank) en ik kon redelijk rond, dankzij de trainingsrace met de classic en de goede auto van Jan. Het was voor mij een erg leuke avond waar ik na de races nog menig rondje heb gereden om het ritme en de rondetijden te verbeteren. Frank, Jan en Roel bleven ook nog even om te laten zien hoe hard het kan.
Rond 00.30 keerde ik huiswaards met een goed gevoel want de GT 40 kan ook met siliconenbanden (S1) op de gladde baan van Speedtrack redelijk betrouwbaar zijn rondjes pakken.
Ik heb een strippenkaart dus ze zullen mij zeker nog vaker zien want de ontvangst en de verzorging waren weer uitstekend, waarvoor dank.


3 opmerkingen:

Scrapitz zei

Ha die Leo, mooi om te zien dat je je goed vermaakt hebt.
Het valt me niet tegen hoe je je weet te handhaven bij dit geweld. Zeker als de baan zo glad is.
Ik hoor binnenkort wel even een mondeling verslag ;-)

PorscheHarry zei

Ik begrijp dat je hard traint je nummer 1 positie vast te houden? Terecht, want ik heb ambitieuze plannen ;-)

Roel B. zei

Erg leuk verslag, Leo !

Goed idee om foto's te maken per stint van het scherm, je ziet dan niet alleen het aantal ronden, maar ook de snelste ronde etc.

Zie je ongetwijfeld nog een keer voor 7 juni.

Trainen is aan te raden voor de anderen classic rijders, want de baan bij Speedtrack blijft lastig met de listige bochten.