donderdag 30 juli 2009

Xlot

Vandaag even op bezoek geweest bij Guus, http://www.slotracingfriesland.nl/
Fout; Vandaag op bezoek geweest bij Guus (even gaat niet) om te kijken in het slotracemagazijn van het noorden of hij nog iets nieuws heeft.Natuurlijk ook omdat mijn bestelling binnen was maar daarover later meer, mijn oog viel op iets nieuws en Guus vertelde alles wat we (Willem en ik) maar wilden weten over de XLOT, De 1:28 van Ninco die bij Guus te koop is beneden de 100 euro...Daarvoor krijg je dan een leuke complete auto met rond om Aluminium velgen. De auto die net even iets kleiner is dan de 1:24 waardoor hij geschikter is voor Fleischmann, Ninco Scalextric en SCX banen.
Daarbij wordt ook nog eens een setje gereedschap geleverd dus open met die auto.
Het ziet er erg goed verzorgd uit en bijna alles is in te stellen met het meegeleverde gereedschap setje.
De metalen bodemplaat oogd degelijk en geeft vertrouwen in de kwaliteit.Op de foto's is duidelijk te zien dat alles netjes geschroefd is.
Door een getande riem te gebruiken kan de sidewinder motor iets verder maar het midden van de auto verplaatst worden. De motorhouder is verplaatsbaar voor verschillende tandwielverhoudingen en het eventueel naspannen van de getande riem.
De 4 instelbare metalen draadeinden tussen de wielen dienen voor de bevestiging van de kap en dat werkt erg makkelijk, binnenkort zijn er ook witte kappen te koop die er gewoon op passen zodat de sleutelaar nog meer creatief aan het werk kan. Maar Mni-Z heeft ook erg mooie kappen die er waarschijnlijk ook wel op passen.Volgens Guus rijden ze erg goed als je iets meer spanning op de baan zet (14,5 volt), Wij waren maar even op bezoek van 13.00 tot 17.00 en hadden helaas geen tijd meer om hem te zien rijden op de baan, maar....... Guus heeft 1 in zijn koffer dus als je hem ergens ziet bij een club (as vrijdag Speedtrack) mag je hem gerust vragen om een demonstratie. (Nee, ik heb hem niet gekocht)
18.15 was ik weer thuis en toen ik mijn bordje (Pizzabord) zag dacht ik;
It's always good to be back home ! Morgen de nieuwe aankoop testen bij De Bunker en natuurlijk alle in de afgelopen weken geprepareerde auto's waarvan dan weer meerdere verslagen.

3 opmerkingen:

PorscheHarry zei

Heb je die Prorace Lambo op de foto boven (rechtsonder) meegenomen? Ik zou zeker zijn gezwicht. Het is maar goed dat Guus zijn winkel zo ver weg heeft, veel te veel moois om te weerstaan. Ik heb van deze Porsche al meer varianten op foto's gezien. Erg mooi spul maar 't is te breed voor Scalextric Classic en Sport.

FRANK103 zei

Tja, weer een nieuwe klasse, ik houd het maar bij de 1:32. Persoonlijk heb ik de NSR Ford hoog op mijn verlanglijstje staan, en een Fly F40. Maar Ninco's heb ik genoeg in de kast staan, hoewel een mooie Ninco natuurlijk nooit weg is. Die laatste foto is natuurlijk klasse, en geeft jouw weblog net dat meer wat je op veel andere webloggen mist!

:-)

Danny zei

Dat Xlot gedoe vond ik aanvankelijk maar niks, maar hoe langer ik er over nadenk en de wagens zie, dan denk ik dat het toch wel eens een succesnummer kan worden.